Alt Text

David Liljemark – Orkestern

Bo skriver dansbandstexter och är manager för det »unga, pigga och hungriga« dansbandet Orkestern. Bo är stamgäst på dansbandspalatset Scenen, där Orkestern ofta har sina spelningar. Samtidigt som han försöker få fart på dansbandskarriären ägnar sig Bo åt spridda studier på akademisk nivå, men med halvhjärtat intresse. Det förflutna gnager på honom – förhållandet med Susanna, som havererade. Bo blir allt mer desillusionerad, förvirrad, bitter …
–––––
Orkestern är David Liljemarks ”förlorade” debutroman från 1996–97, skriven i en fragmentarisk och uppbruten stil, delvis i brevform. Denna saknade pusselbit i Susanna & Bo-eposet utspelar sig tidsmässigt efter den hyllade »Susanna + Bo = falskt!«-sviten, men före avsnittet »Henry berättar«; brevens adressat är i regel Bos vän Henry.
Orkestern pekar både framåt och bakåt i David Liljemarks produktion, och har i denna första utgåva kompletterats med de tidigare delvis saknade illustrationerna till respektive kapitel, samt ett utförligt efterord som diskuterar Liljemarks oeuvre och sätter in Orkestern i sitt sammanhang. Framförallt är den en läsupplevelse utöver det vanliga.
––––
David Liljemark är serietecknare, författare, musiker, konstnär och kortfilmsregissör. Han föddes 1973 i Karlstad och bor i Stockholm.
––––
LIMITED EDITION

shop-01

135x205x7,5 mm
Svartvit
Limbindning
240 sidor
Språk: Svenska
149:-
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789174372229


Share